Mini szalagos fánk

A mini szalagos fánk csokoládé vagy bármilyen más bevonattal a gyerekek kedvence. Óvódai, iskolai farsangra is kiváló választás megsütni 🙂

Nagymama tarkedli, a cseh fánk

Mini szalagos fánk – hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 2 ek. porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 1 tk. rum
  • 1 csipet só

Ezenkívül:

  • olaj a sütéshez
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. olaj
  • szeletelt mandula
  • színes szóró cukor vagy smarties cukorka

Mini szalagos fánk

1

A tejet melegítsük langyosra porcukorral és 1 ek. lisztel. Keverjük össze a lisztet a sóval, adjuk hozzá az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt, majd a rumot is. Robotgép dagasztókarjával alaposan dolgozzuk össze. Takarjuk le és hagyjuk a duplájára kelni.

2

Lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2-3 cm vastagra. Közepes méretű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki, és hagyjuk még egy kicsit pihenni őket.

3

Forró olajban süssük ki a fánkokat, szedjük konyhai papírtörlőre és hagyjuk lecsepegni.

4

Amíg hűlnek a mini fánkok, olvasszuk fel a az étcsokit forró víz felett, majd keverjük ki egy teáskanál olajjal, így könnyebb dolgunk lesz vele. Kenjük meg a fánkok tetejét a csokoládéval és szórjuk meg pirított mandula szeletekkel, vagy ha suliba, oivba visszük színes cukorkával megszórva még mutatósabb lesz.

Nagymama tarkedli, a cseh fánk

Darab

6 személyre

Elkészítés

40 perc + kelesztési idő

Kalória

500 Kcal+mandula

Recept forrása

Anyukám receptgyűjteménye: Nők lapja