Joghurtos túrófánk

Az egyszerű túrófánk receptje nem hiába lett népszerű a háziasszonyok, anyukák körében, a hagyományos szalagos fánkhoz képest szinte negyede annyi idő alatt elkészíthető, és frissen isteni. Ha teszünk a túrófánk tésztájába joghurtot (vagy akár tejfölt) a tésztája még egy fokkal könnyebb és puhább lesz  Íme a joghurtos túrófánk receptje:

Joghurtos túrófánk – hozzávalók kb. 30 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg joghurt (vagy tejföl)
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez

A beforgatáshoz:

  • 10 dkg vaníliás porcukor

Joghurtos túrófánk készítése

1

A villával áttört túrót simára keverjük a joghurttal, cukorral és a tojásokkal. Majd beleforgatjuk a sütőporos sós lisztet. A massza ragacsos marad, kb 10 percig hagyjuk állni.

2

Bő olajat hevítünk és kézzel vagy két teáskanál segítségével diónyi gömböket formázunk és közepes lángon felhevített olajban aranybarnára sütjük a joghurtos túrófánkokat (Ne tegyünk bele egyszerre túl sokat, mert akkor lassan sül.)

3

Kb. 4 perc alatt átsül, közben többször is megforgatjuk. Konyhai papírtörlőre szedjük, leitatjuk az olajat, majd még melegen meghempergetjük a vaníliás cukorral összekevert kristálycukorban. Kínálhatunk mellé lekvárt, gyümölcs- vagy akár csokoládé szószt is. Töltött túrófánkként is kínálhatjuk, ilyenkor habzsákba lekvárt töltünk és a dzsemet, levárt a joghurtos túrófánk aljába töltjük.

Darab

30

Elkészítés

45 perc

Kalória

60 KCAL/darab

Recept forrása

Anyukám receptgyűjteménye – Nőklapja