Lyukas fánk receptek
A fánk hosszú története során sokáig nem volt lyukas. Az ókori egyiptomiak, görögök és rómaik is sütöttek olajban ropogósra sült tésztát, melyet mézzel, sziruppal édesítettek, később pedig az arab szakácsok hasonló módon, de kelt tésztát sütöttek ki és szintén édesen kínálták. A fánk középkori elődje Európában mindenféle töltelékkel (hús, gomba, hal, stb) inkább sósan készült, majd innen kelt útra a holland hajósok közvetítésével Amerikába is, ahová már lyukas fánkként, donutként érkezett meg és éppen így sütik mind a mai napig bár édesen. És hogy miért kell lyuk a fánkba? Azért, mert így biztosan alaposan átsül a fánkunk. Ezen az oldalon a lyukas fánk recepteket találjátok…
Készíts fánkot forrólevegős fritőzben!
Készíts fánkot forrólevegős fritőzben! Milyen egy fánk, ami nem olajban...
Fánk sütése – 10+1 trükk a tökélete fánkért
Fánk sütése: 10+1 trükk a tökéletes fánkért A fánk nem csak farsangi édesség,...
Csörögefánk élesztővel
Csörögefánk élesztővelA csörögefánk egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető,...
Papanasi a román túrófánk
Papanasi receptA papanasi vagy papanas szó a latin pappa szóból származik,...
Forgácsfánk recept képekkel
Forgácsfánk recept képekkelA forgácsfánk az elfoglalt háziasszonyok kedvence:...
Csöröge fánk
Nagymama csöröge fánkja Nagymama szalagos fánkja a fánkok királynője. Az én...
Amerikai fánk
Amerikai fánkA fahéjas cukorral vagy színes cukormázzal bevont amerikai fánk,...