Csörögefánk élesztővel

A csörögefánk egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető, mint a szalagos fánk, viszont ugyanolyan finom és nagyon mutatós vendégváró sütemény, nem csak farsang idején. Csörögefánk élesztővel recept képekkel:

Csörögefánk élesztővel – hozzávalók 30 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 0.5 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • .1/2 citrom héja

Ezenkívül:

  • olaj a sütéshez
  • porcukor és vaníliás cukor a forgatáshoz

Csörögefánk élesztővel

1.

A tejet melegítsük langyosra, keverjük el benne a cukrot és 1 ek. lisztet, majd morzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni.

2.

A margarint olvasszuk meg, keverjük össze a liszttel, sóval, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és felfutott élesztőt is. Dolgozzuk össze, takarjuk le és kb. 1 órát hagyjuk kelni.

3.

Lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 4 mm vékonyra, derelyevágóval vágjunk belőle egyik, majd a másik irányba csíkokat, hogy rombuszokat kapjunk. A rombuszok közepét vágjuk be, és húzzuk át az egyik felét rajta.

4

Forró olajban süssük ki a csörögefánkokat, majd konyhai papír törlőn hagyjuk lecsepegni, majd forgassuk meg a vaníliás cukorral elkevert porcukorban.

 

 

 

Darab

30

 

Elkészítés

30 perc + pihentetés

Kalória

810 kcal / adag

Recept forrása

Anyukám receptgyűjteménye