Mini szalagos fánk
A mini szalagos fánk csokoládé vagy bármilyen más bevonattal a gyerekek kedvence. Óvódai, iskolai farsangra is kiváló választás megsütni 🙂
Mini szalagos fánk – hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg liszt
- 2 ek. porcukor
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg margarin
- 2 db tojássárgája
- 3 dl tej
- 1 tk. rum
- 1 csipet só
Ezenkívül:
- olaj a sütéshez
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek. olaj
- szeletelt mandula
- színes szóró cukor vagy smarties cukorka
Mini szalagos fánk
1
A tejet melegítsük langyosra porcukorral és 1 ek. lisztel. Keverjük össze a lisztet a sóval, adjuk hozzá az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt, majd a rumot is. Robotgép dagasztókarjával alaposan dolgozzuk össze. Takarjuk le és hagyjuk a duplájára kelni.
2
Lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2-3 cm vastagra. Közepes méretű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki, és hagyjuk még egy kicsit pihenni őket.
3
Forró olajban süssük ki a fánkokat, szedjük konyhai papírtörlőre és hagyjuk lecsepegni.
4
Amíg hűlnek a mini fánkok, olvasszuk fel a az étcsokit forró víz felett, majd keverjük ki egy teáskanál olajjal, így könnyebb dolgunk lesz vele. Kenjük meg a fánkok tetejét a csokoládéval és szórjuk meg pirított mandula szeletekkel, vagy ha suliba, oivba visszük színes cukorkával megszórva még mutatósabb lesz.
Darab
6 személyre
Elkészítés
40 perc + kelesztési idő
Kalória
500 Kcal+mandula
Recept forrása
Anyukám receptgyűjteménye: Nők lapja