Cukkini fánk – Frittelle di Zucchine

A gyorsan és egyszerűen elkészíthető cukkini fánk, vagy Frittelle di Zucchine az olaszok könnyű és finom nyári előétele. A klasszikus Frittelle di Zucchine- olajban sül, míg kalóriaszegényebb változata sütőben, al Forno. Mindkét verzió könnyű és a cukkinis alapot a sajt teszi ízletessé.

 

Cukkini fánk – hozzávalók 25 darabhoz:

  • 2 cukkini
  • 2 tojás
  • 150 g 00 liszt
  • 50 g Grana Padano sajt vagy Parmezán sajt
  • 2 evőkanál reszelt zsemlemorzsa
  • csipetnyi só
  • egy csipetnyi bors
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • olaj a sütéshez

Cukkini fánk – Frittelle di Zucchine

1

A cukkinit megmossuk és meghámozzuk, majd durva lyukú reszelőn lereszeljük, és a kezével jól kinyomkodva a felesleges levet eltávolítjuk.

2

Egy nagyobb tálban verjük fel a tojásokat sóval és borssal. Ezután adjuk hozzá a reszelt sajtot, a lisztet és a zsemlemorzsát, és gyorsan keverjük össze. Végül adjuk hozzá a cukkinit és az olivaolajat és keverjük jól össze, hogy egyenletes tésztát kapjunk.

3

Serpenyőben olajat hevítünk, majd a forró olajba zsíros kanállal elkezdjük beleszaggatni a tésztát. A kis cukkini fánkokat lassan süssük (oldalanként 2-3 perc), és egyszer fordítsuk meg, hogy a közepük is jól átsüljön. Mikor aranybarnára sültek, konyhai törlővel bélelt tálra szedjük, hogy felitassuk róla  a felesleges olajat.

4

A cukkini fánkot forrón vagy szobahőmérsékleten tálaljuk, mártogatóssal kínáljuk.

Darab

25

Elkészítés

40 perc

Kalória

Recept forrása

Saját