Joghurtos túrófánk
Az egyszerű túrófánk receptje nem hiába lett népszerű a háziasszonyok, anyukák körében, a hagyományos szalagos fánkhoz képest szinte negyede annyi idő alatt elkészíthető, és frissen isteni. Ha teszünk a túrófánk tésztájába joghurtot (vagy akár tejfölt) a tésztája még egy fokkal könnyebb és puhább lesz Íme a joghurtos túrófánk receptje:
Joghurtos túrófánk – hozzávalók kb. 30 darabhoz:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 10 dkg joghurt (vagy tejföl)
- 1 csapott mokkáskanál só
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- 2 tojás
- olaj a sütéshez
A beforgatáshoz:
- 10 dkg vaníliás porcukor
Joghurtos túrófánk készítése
1
A villával áttört túrót simára keverjük a joghurttal, cukorral és a tojásokkal. Majd beleforgatjuk a sütőporos sós lisztet. A massza ragacsos marad, kb 10 percig hagyjuk állni.
2
Bő olajat hevítünk és kézzel vagy két teáskanál segítségével diónyi gömböket formázunk és közepes lángon felhevített olajban aranybarnára sütjük a joghurtos túrófánkokat (Ne tegyünk bele egyszerre túl sokat, mert akkor lassan sül.)
3
Kb. 4 perc alatt átsül, közben többször is megforgatjuk. Konyhai papírtörlőre szedjük, leitatjuk az olajat, majd még melegen meghempergetjük a vaníliás cukorral összekevert kristálycukorban. Kínálhatunk mellé lekvárt, gyümölcs- vagy akár csokoládé szószt is. Töltött túrófánkként is kínálhatjuk, ilyenkor habzsákba lekvárt töltünk és a dzsemet, levárt a joghurtos túrófánk aljába töltjük.
Darab
30
Elkészítés
45 perc
Kalória
60 KCAL/darab
Recept forrása
Anyukám receptgyűjteménye – Nőklapja