Egyszerű túrófánk

Sokáig a túrógombóc volt a kedvenc ételem. Anyukám szinte minden 2 hétben elkészítette nekem. Egészen sokáig folyt ez így, amíg a család többi tagja egyszer csak megunta és zúgolódni kezdett. Mivel a gombócmánia miatt szinte mindig volt otthon készenlétben túró, anyukám kísérletezni kezdett, hátha más túrós ételre, édességre is rákapnék, és végre a túrógombóc lekerülhetne a nem is napi, de heti rendről. Anyukám habkönnyű túrófánkja volt az egyetlen, aminek ugyanúgy tudtam örülni, mint a gombócnak. Szerencsére a túrófánk egyszerűen elkészíthető, nem is kell hozzá sokféle alapanyag és idő sem. Az egyszerű túrófánk receptje nem hiába lett népszerű a háziasszonyok, anyukák körében, a hagyományos szalagos fánkhoz képest szinte negyede annyi idő alatt elkészíthető, és frissen isteni! Íme a az egyszerű túrófánk receptje:

Egyszerű túrófánk – hozzávalók kb. 30 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez

A beforgatáshoz:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Egyszerű túrófánk készítése

1

Az összes hozzávalót nagy keverőtálba mérjük, és fakanállal egynemű masszává keverjük. Ragacsos marad. Két teáskanál segítségével gömböket formázunk, és bő, felhevített olajban kisütjük. (Ne tegyünk bele egyszerre túl sokat, mert akkor lassan sül.)

2

Kb. 4 perc alatt átsül, közben többször is megforgatjuk. Konyhai papírtörlőre szedjük, leitatjuk az olajat, majd még melegen meghempergetjük a vaníliás cukorral összekevert kristálycukorban. Kínálhatunk mellé lekvárt, gyümölcs- vagy akár csokoládé szószt is.

Nézd meg ezt is: joghurtos túrófánk recept

Darab

30

Elkészítés

45 perc

Kalória

61 KCAL/darab

Recept forrása

Anyukám receptgyűjteménye – Konyha Magazin