Cukkini fánk – Frittelle di Zucchine
A gyorsan és egyszerűen elkészíthető cukkini fánk, vagy Frittelle di Zucchine az olaszok könnyű és finom nyári előétele. A klasszikus Frittelle di Zucchine- olajban sül, míg kalóriaszegényebb változata sütőben, al Forno. Mindkét verzió könnyű és a cukkinis alapot a sajt teszi ízletessé.
Cukkini fánk – hozzávalók 25 darabhoz:
- 2 cukkini
- 2 tojás
- 150 g 00 liszt
- 50 g Grana Padano sajt vagy Parmezán sajt
- 2 evőkanál reszelt zsemlemorzsa
- csipetnyi só
- egy csipetnyi bors
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- olaj a sütéshez
Cukkini fánk – Frittelle di Zucchine
1
A cukkinit megmossuk és meghámozzuk, majd durva lyukú reszelőn lereszeljük, és a kezével jól kinyomkodva a felesleges levet eltávolítjuk.
2
Egy nagyobb tálban verjük fel a tojásokat sóval és borssal. Ezután adjuk hozzá a reszelt sajtot, a lisztet és a zsemlemorzsát, és gyorsan keverjük össze. Végül adjuk hozzá a cukkinit és az olivaolajat és keverjük jól össze, hogy egyenletes tésztát kapjunk.
3
Serpenyőben olajat hevítünk, majd a forró olajba zsíros kanállal elkezdjük beleszaggatni a tésztát. A kis cukkini fánkokat lassan süssük (oldalanként 2-3 perc), és egyszer fordítsuk meg, hogy a közepük is jól átsüljön. Mikor aranybarnára sültek, konyhai törlővel bélelt tálra szedjük, hogy felitassuk róla a felesleges olajat.
4
A cukkini fánkot forrón vagy szobahőmérsékleten tálaljuk, mártogatóssal kínáljuk.
Darab
25
Elkészítés
40 perc
Kalória
Recept forrása
Saját