Sajtfánk
A sajtfánk kiváló sós vendégváró, köret vagy akár második fogás. Feldobhatjuk zöldfűszerekkel, bazsalikommal vagy petrezselyemmel. Tavasszal mi leginkább medvehagymával készítjük. Következzen a medvehagymás sajtfánk receptje, gyors és finom 🙂
Sajtfánk – hozzávalók kb. 30 darabhoz:
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg fehér sajt (feta sajt vagy telemea sajt)
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 dl tej
- fél evőkanál só
- szerecsendió
- 1 csokor medvehagyma (vagy petrezselyem)
- olaj vagy zsír a sütéshez
Sajtfánk elkészítése
1.
A száraz hozzávalókat a lisztet, sütőport, sót és szerecsendiót egy nagyobb keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többit: tojást, tejet, reszelt sajtot, puha vajat és az elmorzsolt fetasajtot és az apróra felszeletelt medvehagymát vagy egyéb zöldfűszert.
2.
Összekeverjük a masszát és alaposan átgyúrjuk, amíg puha tésztát nem kapunk. Meglisztezett gyúródeszkán a tésztát kicsit több mint fél centi vastagon téglalap alakúra kinyújtjuk és hosszúkás, kb 2 cm x 7 cm rudakra szeljük.
3.
Az elkészült rudakat forró olajban arany színűre sütjük. A fánkokat 2-3 percig süssük egy oldalon körülbelül, majd fordítsuk meg az olajban és süssük készre. Papírtörlőre szedjük és melegen tálaljuk.
További sós fánk recepteket találsz a linkre kattintva 🙂
Darab
30
Elkészítés
40 perc
Kalória
Recept forrása
Cookist receptek