Csörögefánk élesztővel
A csörögefánk egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető, mint a szalagos fánk, viszont ugyanolyan finom és nagyon mutatós vendégváró sütemény, nem csak farsang idején. Csörögefánk élesztővel recept képekkel:
Csörögefánk élesztővel – hozzávalók 30 darabhoz:
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- 0.5 dl tej
- 2 ek. cukor
- 1 tojássárgája
- 1 tojás
- 1 csipet só
- .1/2 citrom héja
Ezenkívül:
- olaj a sütéshez
- porcukor és vaníliás cukor a forgatáshoz
Csörögefánk élesztővel
1.
A tejet melegítsük langyosra, keverjük el benne a cukrot és 1 ek. lisztet, majd morzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni.
2.
A margarint olvasszuk meg, keverjük össze a liszttel, sóval, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és felfutott élesztőt is. Dolgozzuk össze, takarjuk le és kb. 1 órát hagyjuk kelni.
3.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 4 mm vékonyra, derelyevágóval vágjunk belőle egyik, majd a másik irányba csíkokat, hogy rombuszokat kapjunk. A rombuszok közepét vágjuk be, és húzzuk át az egyik felét rajta.
4
Forró olajban süssük ki a csörögefánkokat, majd konyhai papír törlőn hagyjuk lecsepegni, majd forgassuk meg a vaníliás cukorral elkevert porcukorban.
Darab
30
Elkészítés
30 perc + pihentetés
Kalória
810 kcal / adag
Recept forrása
Anyukám receptgyűjteménye